Vergoedingen

Verzekerde behandelingen

Opsis Oogziekenhuis levert voornamelijk verzekerde oogzorg en heeft met alle zorgverzekeraars een contract voor het basispakket. Het kan bij uitzondering zo zijn dat behandelingen uit aanvullende verzekeringen niet vergoed worden door uw verzekeraar. Wij zijn niet op de hoogte van alle vergoedingen uit het aanvullende pakket door uw specifieke verzekeraar. Alvorens de arts zal overgaan tot een behandeling die niet vergoed wordt, zal dit zo mogelijk met u besproken worden. Het conservatieve deel van een niet-vergoede operatie wordt wel altijd bij uw verzekeraar in rekening gebracht.

Een uitleg over hoe een ziekenhuisnota tot stand komt, vindt u hier.

Houd er ook rekening mee dat het wettelijk eigen risico altijd door uw verzekering bij u in rekening wordt gebracht. Soms wordt uw eigen risico van een voorgaand jaar aangesproken, bijvoorbeeld van 2016, terwijl uw bezoek in 2017 was.

Voor meer informatie over vergoedingen voor slechtzienden, kunt u op deze link klikken.

Onverzekerde behandelingen

Opsis Oogziekenhuis voert ook onverzekerde behandelingen uit. Dit zijn behandelingen waarvoor u zelf de kosten moet dragen. De onverzekerde behandelingen die wij uitvoeren zijn onder andere:

  • Rijbewijskeuringen en andere oogheelkundige keuringen;
  • Ooglidcorrecties (soms gedeeltelijk of geheel vergoed, afhankelijk van uw zorgverzekeraar), operatieve deel. Het vooronderzoek valt onder de verzekerde zorg;
  • Multifocale lenzen (de operatie wordt wel vergoed bij staar/cataract, maar u dient bij te betalen voor implantatie van een multifocale lens);
  • Torische lenzen (de operatie wordt wel vergoed bij staar/cataract, maar u dient bij te betalen voor implantatie van een torische lens);

 

Tarieven

Tarieven onverzekerde zorg (klik om uit te vouwen)

Rijbewijskeuring € 90,-

Rijbewijskeuring met spoed (op dezelfde dag) € 150,-

Aanvullende rapportage CBR / Gezichtsveldonderzoek € 60,-

Voorschottarief eerste consult zonder verwijsbrief € 150,-

Keuringsrapport luchtvaart en overige € 150,-

Ooglidcorrectie, uitsluitend meerprijs operatieve deel (conservatieve DBC wordt volgens DBC prijslijst in rekening gebracht, let op eigen risico)
Bovenoogleden € 1.275,-
Onderoogleden € 1.395,-

Torische lens bij staaroperatie € 599,- per oog

Multifocale asferische lens € 1475,- per oog

Multifocale torische asferische lens € 1475,- per oog

Vooronderzoek premium (multifocale of torische lens) gratis.

Clear lens extraction (staaroperatie bij hoge sterkte, zonder staar) met monofocale asferische lens € 1.573,-

U kunt behandelingen of keuringen bij ons pinnen aan de balie. In sommige gevallen worden de behandelingen door Fa-med gefactureerd en kunt u deze rekening eventueel zelf naar uw werkgever of verzekering versturen.

Passanttarieven (klik om uit te vouwen)

De passanttarieven voor de behandelingen welke Opsis Oogziekenhuis uitvoert vanuit de basisverzekering

Passantentarieven 2015 Opsis Oogziekenhuis

Passantentarieven 2016 Opsis Oogziekenhuis

20170103 Passantentarieven 2017 Opsis Oogziekenhuis definitief

volgens de regels van de Nederlandse Zorg Autoriteit NZA.

Wegblijftarief (klik om uit te schuiven)

Het ‘wegblijftarief gezondheidszorg’ is door de overheid wettelijk vastgesteld met als doel patiënten te stimuleren om gemaakte afspraken na te komen of tijdig af te zeggen om de wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Het wegblijftarief wordt per gemiste afspraak in rekening gebracht. Bent u verhinderd? Laat dit dan minstens 24 uur voor de afspraak weten door contact met ons op te nemen.

Het no-showtarief, ook wel wegblijftarief genoemd, bedraagt € 45,- wanneer u niet minstens 24 uur voor de afspraak heeft afgezegd.

Wilt u een afspraak maken?

of bel 088 664 9674